Pirmdiena, 03.08.2021, 0:04 AM


Sākums » 2011 » Jūnijs » 27 » Cietās piparkūkas
12:23 PM
Cietās piparkūkas
Sastāvdaļas:
75 g cukura
100 g sīrupa
100 g sviesta
1 olas dzeltenums
350 g kviešu miltu
tējkarote cepamā pulvera
rīvēta apelsīna miziņa
tējkarote kardamona
tējkarote sarīvēta ingvera saknes
šķipsniņa koriandra
šķipsniņa kanēļa šķipsniņa muskatrieksta

Pagatavošana: 40 min.

Katliņā savieno sviestu, sīrupu, pusi cukura un maisot uzvāra. Verdošā masā iekuļ pusi miltu un sasmalcinātas sajauktas garšvielas, tad mīklu kuļ, līdz tā atlec no katla malām. Mīklu atdzesē. Palikušo cukuru apbrūnina uz pannas un kopā ar olu dzeltenumu pievieno mīklai. Piesijā un iemīca palikušos miltus, kuri sajaukti ar cepamo pulveri. Mīklu rūpīgi mīca, līdz tā kļūst vienmērīgi gluda un cieta. Piparkūku mīklu iztur vismaz diennakti ledusskapī. Mīklu plāni izrullē, ar formiņām izspiež zvaigznītes un cep 10 minūtes 200 grādu temperatūrā.


Skatījumu skaits: 1694 | Pievienoja: themarchello | Birkas: Cietās piparkūkas | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:
Ieejas forma
Kalendārs
«  Jūnijs 2011  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Mūsu aptauja
Novērtējiet manu vietni
Atbilžu kopskaits: 25
Vietnes draugi
Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0