Ceturtdiena, 11.21.2024, 4:28 PM


Sākums » 2011 » Jūnijs » 27
Sastāvdaļas:
200 g medus
200 g sīrupa
400 g sviesta
600 g cukura
400 g skāba krējuma
2 olas
1 paciņa cepamā pulvera
garšvielas
milti

Pagatavošana:

Sīrupu uzvāra, pieliekot medu, sviestu un cukuru, karstam piekuļ daļu miltu, līdz mīkla pašķidra, kuļot atdzesē. Tad pieliek krējumu, olas , garšvielas, miltus un cepamo pulveri. Mīca uz dēļa, pieliekot miltus. Izrullē, izspiež figūras, liek uz sagatavotas plātes, apsmērē ar olu un cep mērenā siltumā.






Skatījumu skaits: 2974 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Sastāvdaļas:
60 ml sviests
1 ēd k cukurs
1 ola
120 ml iesala ekstrakts
300 ml milti
1 tējk kanēlis
½ tējk cepamais pulveris
½ tējk malts ingvers
1 šķipsna sāls

Pagatavošana: 25 min.

Sakuļ cukuru un sviestu. Pievieno olu, iesala ekstraktu un 120 ml verdoša ūdens. Pievieno parējas sastāvdaļas. Liek cepšanai piemerotā veidnē. Cep pie augstas enerģijas 8 minūtes.

Pēc tam vēl cep 4 minūtes pie zemas enerģijas. Izceptu kūku uz 5 minūtēm pārklāj ar cepamo papīru. Pēc tam izņem no formas.





Skatījumu skaits: 2647 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Sastāvdaļas:
Olas 2
Skābs krējums 1 glāze
Jāņogu ievārījums ½ glāzes
Margarīns divas lielas ēdamkarotes
Cukurs 1 glāze
Šķipsniņa sāls
Milti kādas 5 glāzes ( mīklai jābūt vidēji biezai)
Soda ½ tējk.
Kanēlis 1 tējk.
Maltas krustnagliņas ½ tējk.
Ingvers svaigs, rīvēts 1 tējkarote

Pagatavošana: 40 min.

Visus produktus sajauc, margarīnam jābūt mīkstam, nevis izkausētam.

Ietaukotā veidnē mīklu izklāj divu pirkstu biezumā

Mīklas virspusē palaista jāņogu zapti, pabārsta miltus un cukuru!

Cep vidējā siltumā vismaz 1.2 st.

ĀTRI, VIENKĀRŠI UN SAVDABĪGI GARŠĪGI!

... Lasīt tālāk »
Skatījumu skaits: 3224 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Sastāvdaļas:
900 g cukurs
0.5 l ūdens
200 g sviests
milti
2 ēd.kar. skābs krējums
1 tējk. soda
muskatrieksts
krustnagliņas
melnie pipari
kardamons
koriandrs
kanēlis
ingvers
2 olas
2 ēd.kar. olīveļla

Pagatavošana: 180 min.

Katliņā dedzina 300 g cukuru, maisot ar koka karoti. Atsevišķā traukā uzvāra 0.5l ūdeni. Uzvārīto ūdeni lēnām lej sadedzinātajā cukurā un ar karoti maisa. Ūdens jālej lēnām un pa daļām, jo tas lēkā pa gaisu.

Pēc tam cukurūdenī liek sviestu, maisa līdz sviests izkūst. Noregulē zemāku ... Lasīt tālāk »
Skatījumu skaits: 1687 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Sastāvdaļas:
75 g cukura
100 g sīrupa
100 g sviesta
1 olas dzeltenums
350 g kviešu miltu
tējkarote cepamā pulvera
rīvēta apelsīna miziņa
tējkarote kardamona
tējkarote sarīvēta ingvera saknes
šķipsniņa koriandra
šķipsniņa kanēļa šķipsniņa muskatrieksta

Pagatavošana: 40 min.

Katliņā savieno sviestu, sīrupu, pusi cukura un maisot uzvāra. Verdošā masā iekuļ pusi miltu un sasmalcinātas sajauktas garšvielas, tad mīklu kuļ, līdz tā atlec no katla malām. Mīklu atdzesē. Palikušo cukuru apbrūnina uz pannas un kopā ar olu dzeltenumu pievieno mīklai. Piesijā un iemīca palikušos miltus, kuri sajaukti ar cepamo pulveri. Mīklu rūpīgi mīca ... Lasīt tālāk »
Skatījumu skaits: 2164 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Sastāvdaļas:
1 kg milti
2 gl. medus
500 g šokolāde vai šokolādes pulv.
6 olas
200 g pūdercukurs
1 tējk.potašs
Pagatavošana:

Medu uzkarsē un atdzesē siltu,medum pievieno pilītē ūdens izkausētu potašu,maisot ber miltus un sarīvētu šokolādi.Pieliek 4 sakultas olas un labi samīca,līdz mīkla sāk mest pūslīšus.Tad mīklu ietin un ļauj dienu nostāvēties.Tad ļoti plāni izrullē un cep mērenā karstumā.2 olu baltumus saputo ar pūdercukuru un pārsmērē gandrīz gatavām piparkūkām,liek uz neilgu laiku atpakaļ cepeškrāsnī.

Skatījumu skaits: 1767 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Sastāvdaļas:
100 g sviesta
80 g cukura
100 g medus
2 olas dzeltenumi
400 g kviešu miltu
½ tējk. sodas
1 naža gals briežraga sāls (ja nav briežraga sāls var lietot citronskābi)
1 ēd.k. garšvielas ( smaržīgie pipari, krustnagliņas, kardamons, muskatrieksts, kanēlis)
40 g riekstu kodolu
1 ola pārziešanai

Pagatavošana:

50 g cukura pievieno 150 g ūdens, pieliek sviestu un uzvāra, pēc tam ieber un plaucē miltus, un atdzesē līdz 20 grādiem temperatūrai, tad pievieno medu, karamelizēto cukuru ( atlikušos 30 g uz pannas sabrūnina), olu dzeltenumus, garšvielas, ūdenī izšķīdinātu briežraga sāli un ar niecīgu daudzumu miltu piejauc sodu.

Mīklu samīca.
... Lasīt tālāk »
Skatījumu skaits: 3752 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Sastāvdaļas:
250 g brūnā cukura
100 g sviesta
30 g samaltu mandeļu
1 ola
250 g kviešu miltu
pustējkarote kanēļa
šķipsniņa krustnagliņu pulvera
1 citrona miziņa
1 olas dzeltenums
2 ēdamkarotes sasmalcinātu mandeļu

Pagatavošana: 60 min.

Bļodā sajauc cukuru, sviestu, miltus, garšvielas, samaltās mandeles un samīca piparkūku mīklu. Mīklu vismaz stundu atdzesē ledusskapī, tad izveltnē puscentimetru biezā kārtā un izspiež apaļas piparkūkas. Piparkūkas liek pannā uz cepamā papīra, to virsu noziež ar sakultu olas dzeltenumu un pārkaisa ar sasmalcinātām mandelēm. Cep 20 minūtes 170 grādu temperatūrā.


... Lasīt tālāk »
Skatījumu skaits: 3471 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Sastāvdaļas:
1/3 glāze melašu vai tumšā sīrupa
1/3 glāze medus
1 tase brūnā cukura
½ glāze sviesta
3 ēdamkarotes cūku tauku
2,5 glāzes miltu
1 tējkarote malta kanēļa
1 tējkarote malta ingvera
½ tējkarote maltu melno piparu
½ tējkarote maltu krustnagliņu
½ tējkarote malta muskatrieksta
½ tējkarote malta kardamona
½ tējkarote malta koreandra
2 olas
Vēl 2,25 glāzes miltu
½ tējkarote cepamās sodas
1,5 tējkarotes cepampulvera

Pagatavošana: 60 min.

Rakstu rud ... Lasīt tālāk »
Skatījumu skaits: 3604 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Sastāvdaļas:
250 g miltu
125 g medus
125 g cukura
50 g margarīna
3 olas
100 g sasmalcinātu grauzdētu riekstu
100 g rozīņu
1 tējkarote piparkūku garšvielu maisījuma
1 tējkarote sodas
1 tējkarote dedzināta cukura

Pagatavošana: 35 min.

Margarīnu un cukuru saputo, pieliek olas, sasildītu medu, dedzināto cukuru, garšvielas, riekstus un rozīnes, tad mīklā iemīca miltus kopā ar sodu. Masu lej uz ietaukotas vai ar cepamo papīru izklātas plāts 1 cm biezā kārtā. Cep vidējā siltumā. Gatavo cepumu sagriež gabaliņos, ja vēlas, var pārkaisīt ar pūdercukuru.




... Lasīt tālāk »
Skatījumu skaits: 1803 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Sastāvdaļas:
250 g kviešu miltu
175 ml mežrozīšu sīrupa
50 g sviesta
2 ēdamkarotes piena
tējkarote cepamā pulvera
tējkarote piparkūku garšvielu
Pagatavošana: 60 min.

Katliņā samaisa un uzkarsē mežrozīšu sīrupu, pienu un sviestu. Miltos iesijā cepamo pulveri un piparkūku garšvielas, tad tos pievieno sīrupam un sajauc mīklu. Piparkūku mīklu vismaz vienu nakti iztur vēsumā. Mīklu plāni izveltnē, ar formiņām izspiež ripiņas, tās liek pannā uz cepamā papīra un cep 10 minūtes 200 grādu temperatūrā.




Skatījumu skaits: 1660 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Sastāvdaļas:
3 olas
125 g margarīna
225 g cukura
175 g mākslīgā medus vai sīrupa
3 sīki sasmalcinātas rūgtās mandeles
2 tējk. garšvielu
sāls
75 g sasmalcinātas citrona sukādes
500 g miltu
1 paciņa cepamā pulvera

Pagatavošana:

Saputo olas ar kausētu, atdzesētu margarīnu un cukuru. Pamazām pievieno pārējos produktus. Mīklu labi samīca, veido nelielas lodītes un izcep. Ja iespējams, pārklāj ar sārtu cukura glazūru un rotā ar sukādes gabaliņiem.



Skatījumu skaits: 2639 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Sastāvdaļas:
1,2 kg miltu
600 g sīrupa (mežrozīšu, cukurbiešu vai cukura + ūdens sīrups)
100 g cukura
150 g cūku tauku
150 g sviesta
1,5 olas
3 tējkarotes cepamā pulvera
garšvielas

Pagatavošana:

Sīrupu, cukuru un sviestu uzvāra. Stipri kuļot, pievieno 1/3 miltu. Maisot atdzesē. Pieliek garšvielas, olas un atlikušos miltus, kam pievienots cepamais pulveris.

Liek uz dēlīša un mīca, kamēr mīkla kļūst gluda un spīdīga. Mīklu plāni izveltnē, izgriež piparkūkas un cep mērenā siltumā. Kraukšķīgo piparkūku mīkla īpaši labi piemērota figūriņu izgriešanai pēc šabloniem.

No vecās pavargrāmatas, bet ļoti gardas!!!


Skatījumu skaits: 2678 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Sastāvdaļas:
burkāni 200gr.
milti 250gr.
cukurs 125gr.
margarīns 20gr.
ola 1
soda ½tējkarote
dedzinātā cukurs 1ēdamkarote
garšvielas piparkūkai-1tējkarote

Pagatavošana: 60 min.

burkānus notīra un sarīvē.olu saputo ar cukuru,pievieno izkausētu margarīnu,samaltas garšvielas,dedzināto cukuru,sajauc ar burkāniem.tad pievieno kopā ar sodu izsijātus miltus.masu pilda veidnē un liek uz plāts,kura izklāta ar pergamenta papīru.cep mērenā karstumā apmēram 30-40minūtes.gatavu atdzesē un sagriež gabaliņos.

Skatījumu skaits: 1892 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Sastāvdaļas:
175 g margarīna
1 paciņa kūku miltu
1 ēdamk. piparkūku garšvielu
50 g sasmalcinātu riekstu vai mandeļu
50 g citronu sukādes
50 g rozīņu
Pagatavošana:

Margarīnu uzsilda, atdzesē un pievieno pārējos produktus. Vienmērīgā kārtā mīklu izklāj uz ietaukotas, ar milriem pārkaisītas plāts, izcep un tulīt sagriež gabaliņos.
Skatījumu skaits: 2611 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Sastāvdaļas:
250 g margarīns cepšanai
1 pudele mežrozīšu sīrups
1 glāze cukurs
1 tējk. soda
milti
2 olas
piparkūku garšvielas

Pagatavošana: 60 min.



Uz lēnas uguns izkausē margarīnu, pievieno mežrozīšu sīrupu, cukuru, garšvielas un sodu. Karstā masā iemaisa miltus, kamēr mīkla atlec no katla malām. Kad mīkla padzisusi, piejauc sakultas olas un miltus pēc vajadzības. Mīklu noliek vēsumā vismaz uz 12 stundām.
Skatījumu skaits: 2375 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Sastāvdaļas:
500 g miltu
400 g medus
100 sviesta
4 olu dzeltenumi
3 ēdamkarotes krējuma
piparkūku garšvielas pēc garšas
1 tējkarote dzēstas sodas
sāls pēc garšas 

Pagatavošana:

Medu vāra līdz tas paliek tumšs, atdzesē. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno garšvielas, medu, izkausētu sviestu un samīca mīklu. Mīklu klāj līdzenā apmēram 1 cm biezā kārtā uz pannas un cep cepeškrāsnī pie 180 grādu temperatūras. Gatavu atdzesē, sagriež nelielos gabaliņos. Var veidot arī tradicionāli kā piparkūkas.


Skatījumu skaits: 3001 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Sastāvdaļas:
500 g miltu
400 g medus
100 sviesta
4 olu dzeltenumi
3 ēdamkarotes krējuma
piparkūku garšvielas pēc garšas
1 tējkarote dzēstas sodas
sāls pēc garšas 

Pagatavošana:

Medu vāra līdz tas paliek tumšs, atdzesē. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno garšvielas, medu, izkausētu sviestu un samīca mīklu. Mīklu klāj līdzenā apmēram 1 cm biezā kārtā uz pannas un cep cepeškrāsnī pie 180 grādu temperatūras. Gatavu atdzesē, sagriež nelielos gabaliņos. Var veidot arī tradicionāli kā piparkūkas.


Skatījumu skaits: 3092 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Sastāvdaļas:
250 g medus
100 g margarīna
180 g cukura
sāls
2 olas
500 g miltu
20 g piparkūku garšvielu
10 g potašas
2 ēdamk. kafijas ekstrakta, konjaka vai ruma.

Pagatavošana: 30 min.



1. Uzkarsē medu.

2. Saputo margarīnu, pievieno kukuru, sāli, olas, pēc tam atdzesētu medu.

3. Iekuļ šķidrumā kopā ar piparkūku garšvielām izsijātus miltus, izšķīdinātu potašu, konjaku.

4. Mīklai var pievienot arī sasmalcinātas mandeles, citrona sukādi, rozīnes.

5. Mīklu uz 2-20 dienām noliek vēsā vietā.

Skatījumu skaits: 2282 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Sastāvdaļas:
Piparkuku mīkla
Cukura glazūrai:
150 g pūdercukura
3 ēdamk. karsta ūdens
Šokolādes glazūrai:
150 g pūdercukura
2 ēdamk. kakao
3-4 ēdamk. karsta ūdens

Pagatavošana:

Mīklu izveltnē 5 mm plānā kārtā, izspiež sirdsveida piparkūkas. Liek uz ietaukotas, ar miltiem pārkaisītas plāts, katru sadursta ar dakšiņu un cep vidējā siltumā apmēram 15 minūtes. Siltas pārklāj ar cukura glazūru. Kad glazūra sacietējusi, grezno ar šokolādes glazūru.
Skatījumu skaits: 3234 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Sastāvdaļas:
glāze (250 g) mežrozīšu sīrupa vai iesala ekstrakta
100 g sviesta vai margarīna
glāze (250 g) cukura
2 olu dzeltenumi
piparkūku garšvielas: kanēlis, krustnagliņas, pipari, kardamons
naža gals sodas
milti

Pagatavošana: 40 min.

Mežrozīšu sīrupu ielej katliņā, pievieno sviestu, cukuru un uzvāra. Karstai masai pievieno miltus un garšvielas, visu samaisa. Pēc tam pievieno olu dzeltenumus, naža galu sodas un apmīca ar miltiem. Liek ledusskapī, lai ievelkas.
Skatījumu skaits: 2811 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Ieejas forma
Kalendārs
«  Jūnijs 2011  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Mūsu aptauja
Novērtējiet manu vietni
Atbilžu kopskaits: 28
Vietnes draugi
Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0