Svētdiena, 03.07.2021, 11:42 PM


Sākums » 2011 » Jūnijs » 27 » Trauslās piparkūkas
12:20 PM
Trauslās piparkūkas
Sastāvdaļas:
100 g sviesta
80 g cukura
100 g medus
2 olas dzeltenumi
400 g kviešu miltu
½ tējk. sodas
1 naža gals briežraga sāls (ja nav briežraga sāls var lietot citronskābi)
1 ēd.k. garšvielas ( smaržīgie pipari, krustnagliņas, kardamons, muskatrieksts, kanēlis)
40 g riekstu kodolu
1 ola pārziešanai

Pagatavošana:

50 g cukura pievieno 150 g ūdens, pieliek sviestu un uzvāra, pēc tam ieber un plaucē miltus, un atdzesē līdz 20 grādiem temperatūrai, tad pievieno medu, karamelizēto cukuru ( atlikušos 30 g uz pannas sabrūnina), olu dzeltenumus, garšvielas, ūdenī izšķīdinātu briežraga sāli un ar niecīgu daudzumu miltu piejauc sodu.

Mīklu samīca.

Ar veidnītēm izspiež nelielas piparkūkas.

Tās liek uz ietaukotas plāts, apziež ar olu un pārkaisa ar riekstiem.

Cep 220 temperatūrā.
Skatījumu skaits: 3313 | Pievienoja: themarchello | Birkas: Trauslās piparkūkas | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:
Ieejas forma
Kalendārs
«  Jūnijs 2011  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Mūsu aptauja
Novērtējiet manu vietni
Atbilžu kopskaits: 25
Vietnes draugi
Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0