Sestdiena, 04.27.2024, 1:31 AM


Sastāvdaļas:
200 g medus
200 g sīrupa
400 g sviesta
600 g cukura
400 g skāba krējuma
2 olas
1 paciņa cepamā pulvera
garšvielas
milti

Pagatavošana:

Sīrupu uzvāra, pieliekot medu, sviestu un cukuru, karstam piekuļ daļu miltu, līdz mīkla pašķidra, kuļot atdzesē. Tad pieliek krējumu, olas , garšvielas, miltus un cepamo pulveri. Mīca uz dēļa, pieliekot miltus. Izrullē, izspiež figūras, liek uz sagatavotas plātes, apsmērē ar olu un cep mērenā siltumā.






Skatījumu skaits: 2871 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Sastāvdaļas:
60 ml sviests
1 ēd k cukurs
1 ola
120 ml iesala ekstrakts
300 ml milti
1 tējk kanēlis
½ tējk cepamais pulveris
½ tējk malts ingvers
1 šķipsna sāls

Pagatavošana: 25 min.

Sakuļ cukuru un sviestu. Pievieno olu, iesala ekstraktu un 120 ml verdoša ūdens. Pievieno parējas sastāvdaļas. Liek cepšanai piemerotā veidnē. Cep pie augstas enerģijas 8 minūtes.

Pēc tam vēl cep 4 minūtes pie zemas enerģijas. Izceptu kūku uz 5 minūtēm pārklāj ar cepamo papīru. Pēc tam izņem no formas.





Skatījumu skaits: 2554 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Sastāvdaļas:
Olas 2
Skābs krējums 1 glāze
Jāņogu ievārījums ½ glāzes
Margarīns divas lielas ēdamkarotes
Cukurs 1 glāze
Šķipsniņa sāls
Milti kādas 5 glāzes ( mīklai jābūt vidēji biezai)
Soda ½ tējk.
Kanēlis 1 tējk.
Maltas krustnagliņas ½ tējk.
Ingvers svaigs, rīvēts 1 tējkarote

Pagatavošana: 40 min.

Visus produktus sajauc, margarīnam jābūt mīkstam, nevis izkausētam.

Ietaukotā veidnē mīklu izklāj divu pirkstu biezumā

Mīklas virspusē palaista jāņogu zapti, pabārsta miltus un cukuru!

Cep vidējā siltumā vismaz 1.2 st.

ĀTRI, VIENKĀRŠI UN SAVDABĪGI GARŠĪGI!

... Lasīt tālāk »
Skatījumu skaits: 3125 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Sastāvdaļas:
900 g cukurs
0.5 l ūdens
200 g sviests
milti
2 ēd.kar. skābs krējums
1 tējk. soda
muskatrieksts
krustnagliņas
melnie pipari
kardamons
koriandrs
kanēlis
ingvers
2 olas
2 ēd.kar. olīveļla

Pagatavošana: 180 min.

Katliņā dedzina 300 g cukuru, maisot ar koka karoti. Atsevišķā traukā uzvāra 0.5l ūdeni. Uzvārīto ūdeni lēnām lej sadedzinātajā cukurā un ar karoti maisa. Ūdens jālej lēnām un pa daļām, jo tas lēkā pa gaisu.

Pēc tam cukurūdenī liek sviestu, maisa līdz sviests izkūst. Noregulē zemāku ... Lasīt tālāk »
Skatījumu skaits: 1595 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Sastāvdaļas:
75 g cukura
100 g sīrupa
100 g sviesta
1 olas dzeltenums
350 g kviešu miltu
tējkarote cepamā pulvera
rīvēta apelsīna miziņa
tējkarote kardamona
tējkarote sarīvēta ingvera saknes
šķipsniņa koriandra
šķipsniņa kanēļa šķipsniņa muskatrieksta

Pagatavošana: 40 min.

Katliņā savieno sviestu, sīrupu, pusi cukura un maisot uzvāra. Verdošā masā iekuļ pusi miltu un sasmalcinātas sajauktas garšvielas, tad mīklu kuļ, līdz tā atlec no katla malām. Mīklu atdzesē. Palikušo cukuru apbrūnina uz pannas un kopā ar olu dzeltenumu pievieno mīklai. Piesijā un iemīca palikušos miltus, kuri sajaukti ar cepamo pulveri. Mīklu rūpīgi mīca ... Lasīt tālāk »
Skatījumu skaits: 2059 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Sastāvdaļas:
1 kg milti
2 gl. medus
500 g šokolāde vai šokolādes pulv.
6 olas
200 g pūdercukurs
1 tējk.potašs
Pagatavošana:

Medu uzkarsē un atdzesē siltu,medum pievieno pilītē ūdens izkausētu potašu,maisot ber miltus un sarīvētu šokolādi.Pieliek 4 sakultas olas un labi samīca,līdz mīkla sāk mest pūslīšus.Tad mīklu ietin un ļauj dienu nostāvēties.Tad ļoti plāni izrullē un cep mērenā karstumā.2 olu baltumus saputo ar pūdercukuru un pārsmērē gandrīz gatavām piparkūkām,liek uz neilgu laiku atpakaļ cepeškrāsnī.

Skatījumu skaits: 1671 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Sastāvdaļas:
100 g sviesta
80 g cukura
100 g medus
2 olas dzeltenumi
400 g kviešu miltu
½ tējk. sodas
1 naža gals briežraga sāls (ja nav briežraga sāls var lietot citronskābi)
1 ēd.k. garšvielas ( smaržīgie pipari, krustnagliņas, kardamons, muskatrieksts, kanēlis)
40 g riekstu kodolu
1 ola pārziešanai

Pagatavošana:

50 g cukura pievieno 150 g ūdens, pieliek sviestu un uzvāra, pēc tam ieber un plaucē miltus, un atdzesē līdz 20 grādiem temperatūrai, tad pievieno medu, karamelizēto cukuru ( atlikušos 30 g uz pannas sabrūnina), olu dzeltenumus, garšvielas, ūdenī izšķīdinātu briežraga sāli un ar niecīgu daudzumu miltu piejauc sodu.

Mīklu samīca.
... Lasīt tālāk »
Skatījumu skaits: 3656 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Sastāvdaļas:
250 g brūnā cukura
100 g sviesta
30 g samaltu mandeļu
1 ola
250 g kviešu miltu
pustējkarote kanēļa
šķipsniņa krustnagliņu pulvera
1 citrona miziņa
1 olas dzeltenums
2 ēdamkarotes sasmalcinātu mandeļu

Pagatavošana: 60 min.

Bļodā sajauc cukuru, sviestu, miltus, garšvielas, samaltās mandeles un samīca piparkūku mīklu. Mīklu vismaz stundu atdzesē ledusskapī, tad izveltnē puscentimetru biezā kārtā un izspiež apaļas piparkūkas. Piparkūkas liek pannā uz cepamā papīra, to virsu noziež ar sakultu olas dzeltenumu un pārkaisa ar sasmalcinātām mandelēm. Cep 20 minūtes 170 grādu temperatūrā.


... Lasīt tālāk »
Skatījumu skaits: 3378 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Sastāvdaļas:
1/3 glāze melašu vai tumšā sīrupa
1/3 glāze medus
1 tase brūnā cukura
½ glāze sviesta
3 ēdamkarotes cūku tauku
2,5 glāzes miltu
1 tējkarote malta kanēļa
1 tējkarote malta ingvera
½ tējkarote maltu melno piparu
½ tējkarote maltu krustnagliņu
½ tējkarote malta muskatrieksta
½ tējkarote malta kardamona
½ tējkarote malta koreandra
2 olas
Vēl 2,25 glāzes miltu
½ tējkarote cepamās sodas
1,5 tējkarotes cepampulvera

Pagatavošana: 60 min.

Rakstu rud ... Lasīt tālāk »
Skatījumu skaits: 3514 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

Sastāvdaļas:
250 g miltu
125 g medus
125 g cukura
50 g margarīna
3 olas
100 g sasmalcinātu grauzdētu riekstu
100 g rozīņu
1 tējkarote piparkūku garšvielu maisījuma
1 tējkarote sodas
1 tējkarote dedzināta cukura

Pagatavošana: 35 min.

Margarīnu un cukuru saputo, pieliek olas, sasildītu medu, dedzināto cukuru, garšvielas, riekstus un rozīnes, tad mīklā iemīca miltus kopā ar sodu. Masu lej uz ietaukotas vai ar cepamo papīru izklātas plāts 1 cm biezā kārtā. Cep vidējā siltumā. Gatavo cepumu sagriež gabaliņos, ja vēlas, var pārkaisīt ar pūdercukuru.




... Lasīt tālāk »
Skatījumu skaits: 1704 | Pievienoja: themarchello | Datums: 06.27.2011 | Komentāri (0)

1 2 3 »
Ieejas forma
Kalendārs
«  Aprīlis 2024  »
PrOTCPkSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Mūsu aptauja
Novērtējiet manu vietni
Atbilžu kopskaits: 28
Vietnes draugi
Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0