|
Trešdiena, 12.04.2024, 10:16 AM
Sastāvdaļas:250 g kviešu miltu
175 ml mežrozīšu sīrupa
50 g sviesta
2 ēdamkarotes piena
tējkarote cepamā pulvera
tējkarote piparkūku garšvielu
Pagatavošana: 60 min. Katliņā samaisa un uzkarsē mežrozīšu sīrupu, pienu un sviestu. Miltos iesijā cepamo pulveri un piparkūku garšvielas, tad tos pievieno sīrupam un sajauc mīklu. Piparkūku mīklu vismaz vienu nakti iztur vēsumā. Mīklu plāni izveltnē, ar formiņām izspiež ripiņas, tās liek pannā uz cepamā papīra un cep 10 minūtes 200 grādu temperatūrā.
Skatījumu skaits:
1669
|
Pievienoja:
themarchello
|
Datums:
06.27.2011
|
|
Sastāvdaļas:3 olas
125 g margarīna
225 g cukura
175 g mākslīgā medus vai sīrupa
3 sīki sasmalcinātas rūgtās mandeles
2 tējk. garšvielu
sāls
75 g sasmalcinātas citrona sukādes
500 g miltu
1 paciņa cepamā pulvera
Pagatavošana: Saputo olas ar kausētu, atdzesētu margarīnu un cukuru. Pamazām pievieno pārējos produktus. Mīklu labi samīca, veido nelielas lodītes un izcep. Ja iespējams, pārklāj ar sārtu cukura glazūru un rotā ar sukādes gabaliņiem.
Skatījumu skaits:
2647
|
Pievienoja:
themarchello
|
Datums:
06.27.2011
|
|
Sastāvdaļas:1,2 kg miltu
600 g sīrupa (mežrozīšu, cukurbiešu vai cukura + ūdens sīrups)
100 g cukura
150 g cūku tauku
150 g sviesta
1,5 olas
3 tējkarotes cepamā pulvera
garšvielas
Pagatavošana: Sīrupu, cukuru un sviestu uzvāra. Stipri kuļot, pievieno 1/3 miltu. Maisot atdzesē. Pieliek garšvielas, olas un atlikušos miltus, kam pievienots cepamais pulveris. Liek uz dēlīša un mīca, kamēr mīkla kļūst gluda un spīdīga. Mīklu plāni izveltnē, izgriež piparkūkas un cep mērenā siltumā. Kraukšķīgo piparkūku mīkla īpaši labi piemērota figūriņu izgriešanai pēc šabloniem. No vecās pavargrāmatas, bet ļoti gardas!!!
Skatījumu skaits:
2686
|
Pievienoja:
themarchello
|
Datums:
06.27.2011
|
|
Sastāvdaļas:burkāni 200gr.
milti 250gr.
cukurs 125gr.
margarīns 20gr.
ola 1
soda ½tējkarote
dedzinātā cukurs 1ēdamkarote
garšvielas piparkūkai-1tējkarote
Pagatavošana: 60 min. burkānus notīra un sarīvē.olu saputo ar cukuru,pievieno izkausētu margarīnu,samaltas garšvielas,dedzināto cukuru,sajauc ar burkāniem.tad pievieno kopā ar sodu izsijātus miltus.masu pilda veidnē un liek uz plāts,kura izklāta ar pergamenta papīru.cep mērenā karstumā apmēram 30-40minūtes.gatavu atdzesē un sagriež gabaliņos.
Skatījumu skaits:
1900
|
Pievienoja:
themarchello
|
Datums:
06.27.2011
|
|
Sastāvdaļas:175 g margarīna
1 paciņa kūku miltu
1 ēdamk. piparkūku garšvielu
50 g sasmalcinātu riekstu vai mandeļu
50 g citronu sukādes
50 g rozīņu
Pagatavošana: Margarīnu uzsilda, atdzesē un pievieno pārējos produktus. Vienmērīgā kārtā mīklu izklāj uz ietaukotas, ar milriem pārkaisītas plāts, izcep un tulīt sagriež gabaliņos.
Skatījumu skaits:
2621
|
Pievienoja:
themarchello
|
Datums:
06.27.2011
|
|
Sastāvdaļas:250 g margarīns cepšanai
1 pudele mežrozīšu sīrups
1 glāze cukurs
1 tējk. soda
milti
2 olas
piparkūku garšvielas
Pagatavošana: 60 min. Uz lēnas uguns izkausē margarīnu, pievieno mežrozīšu sīrupu, cukuru, garšvielas un sodu. Karstā masā iemaisa miltus, kamēr mīkla atlec no katla malām. Kad mīkla padzisusi, piejauc sakultas olas un miltus pēc vajadzības. Mīklu noliek vēsumā vismaz uz 12 stundām.
Skatījumu skaits:
2383
|
Pievienoja:
themarchello
|
Datums:
06.27.2011
|
|
Sastāvdaļas:500 g miltu
400 g medus
100 sviesta
4 olu dzeltenumi
3 ēdamkarotes krējuma
piparkūku garšvielas pēc garšas
1 tējkarote dzēstas sodas
sāls pēc garšas
Pagatavošana: Medu vāra līdz tas paliek tumšs, atdzesē. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno garšvielas, medu, izkausētu sviestu un samīca mīklu. Mīklu klāj līdzenā apmēram 1 cm biezā kārtā uz pannas un cep cepeškrāsnī pie 180 grādu temperatūras. Gatavu atdzesē, sagriež nelielos gabaliņos. Var veidot arī tradicionāli kā piparkūkas.
Skatījumu skaits:
3012
|
Pievienoja:
themarchello
|
Datums:
06.27.2011
|
|
Sastāvdaļas:500 g miltu
400 g medus
100 sviesta
4 olu dzeltenumi
3 ēdamkarotes krējuma
piparkūku garšvielas pēc garšas
1 tējkarote dzēstas sodas
sāls pēc garšas
Pagatavošana: Medu vāra līdz tas paliek tumšs, atdzesē. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno garšvielas, medu, izkausētu sviestu un samīca mīklu. Mīklu klāj līdzenā apmēram 1 cm biezā kārtā uz pannas un cep cepeškrāsnī pie 180 grādu temperatūras. Gatavu atdzesē, sagriež nelielos gabaliņos. Var veidot arī tradicionāli kā piparkūkas.
Skatījumu skaits:
3101
|
Pievienoja:
themarchello
|
Datums:
06.27.2011
|
|
Sastāvdaļas:250 g medus
100 g margarīna
180 g cukura
sāls
2 olas
500 g miltu
20 g piparkūku garšvielu
10 g potašas
2 ēdamk. kafijas ekstrakta, konjaka vai ruma.
Pagatavošana: 30 min. 1. Uzkarsē medu. 2. Saputo margarīnu, pievieno kukuru, sāli, olas, pēc tam atdzesētu medu. 3. Iekuļ šķidrumā kopā ar piparkūku garšvielām izsijātus miltus, izšķīdinātu potašu, konjaku. 4. Mīklai var pievienot arī sasmalcinātas mandeles, citrona sukādi, rozīnes. 5. Mīklu uz 2-20 dienām noliek vēsā vietā.
Skatījumu skaits:
2291
|
Pievienoja:
themarchello
|
Datums:
06.27.2011
|
|
Sastāvdaļas:Piparkuku mīkla
Cukura glazūrai:
150 g pūdercukura
3 ēdamk. karsta ūdens
Šokolādes glazūrai:
150 g pūdercukura
2 ēdamk. kakao
3-4 ēdamk. karsta ūdens
Pagatavošana: Mīklu izveltnē 5 mm plānā kārtā, izspiež sirdsveida piparkūkas. Liek uz ietaukotas, ar miltiem pārkaisītas plāts, katru sadursta ar dakšiņu un cep vidējā siltumā apmēram 15 minūtes. Siltas pārklāj ar cukura glazūru. Kad glazūra sacietējusi, grezno ar šokolādes glazūru.
Skatījumu skaits:
3243
|
Pievienoja:
themarchello
|
Datums:
06.27.2011
|
|
|
Kalendārs | « Decembris 2024 » | Pr | O | T | C | Pk | S | Sv | | | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
|
Statistika |
Kopā Online: 1 Viesi: 1 Lietotāji: 0 |
|